Regler för köp & sälj

Här köper vi allt annat
Låst
Användarens profilbild
elvenman
Moderator
Inlägg: 248
Blev medlem: ons 18 feb 2004, 11:35
Ort: Mora
Kontakt:

Regler för köp & sälj

Inlägg av elvenman »

Regler för Köp & Sälj:

1. De som köper/säljer på här på forumet har absolut egenansvar för transaktioner och affärer. vr6.nu tar inget ansvar som mellanhand (använd tex payson för att säkra upp en affär), våra medlemmar är många och vi kan ej garantera att samtliga annonser är seriösa. Vi sköter övervakning men kan ej kolla alla annonsers legitimitet.

2. De som svarar på en annons och inte är intresserade köpare bör göra det i informativt syfte. Det vill säga bidra med relevant information rörande ämnet. Det är tillåtet att länka till relevant information - det är ICKE tillåtet att klaga på prissättningar utan faktabakgrund (och länkar till dessa). Orsaken till denna regel är för att individer som inte har så stor koll på prissättningar skall kunna få råd och hjälp av forumets övriga medlemmar.

3. Bud lagda i tråden bör vara av seriös art, alla sk. skambud tas bort utan förvarning. Bjud inte om du inte har avsikt att köpa varan.

4. Försäljning av stöldgods eller på annat sätt lagvidriga affärer anmäles och borttages omeddelbart. Detta gäller försäljning av exempelvis försäljning av trasiga komponenter (som icke tydligt beskrivits i annonsen) med mera. Moderatorerna har veto i denna fråga, ev. synpunkter på individuella ärenden lämnas i responsdelen av forumet för bedömning eller pm till berörd person.

5. Alla diskussioner utanför ämnet (försäljningen) sker utanför säljesdelen, exempelvis via PM eller mail. Samtliga meddelanden skall vara mellan trådförfattaren samt den enskilde. Har två köpintressenter något att säga varandra sker detta via PM eller mail.


Tips för Köp & Sälj:

1. Skriv tydligt i rubriken vad du söker/säljer (exempel: Köpes: Supersnabb röd vr6:a 93-95, givetvis kan du väl vara ospecefik om du inte riktigt vet vad du letar efter). Även inne i tråden kan det juh vara bra att inflika så mycket info som det går från start.

2. Infoga gärna en bild (en bild säger mer än tusen ord), använd dig av tex denna eller ditt galleri om du är forumsmedlem.

3. Ange var du befinner dig, samt vad ev frakt kan kosta (om du vill skicka dvs).

4. Använd inte bara VERSALER, det uppfattas av många som att du skriker (att markera enstaka ord med bara versaler är en annan femma).

5. Se till att du svarar på frågor så fort som möjligt, detta ökar juh din chans till (en snabbare) affär.

6. Var snälla och slåss inte. Håller vi oss till detta tror jag att vi kommer att få ett ännu trevligare och bättre forum.
Moderator här på vr6.nu -> så se till att sköta er :o

Golf MKIII VR6 -93 "Satin silver"
= checka => http://vr6.hallah.nu 8)

Golf MKIV V6 4motion -01 "reflex silver"
Låst