Sök, läs ååå backa!

Här skriver vi om sånt som rör VR6.nu.
Har du ett förslag på en förbättring skriv den här.
Här kommer även information från oss om förändringar

Sök, läs ååå backa!

Inläggav Corbalin » mån 20 okt 2008, 17:15

Halloj.

Detta kanske tagits upp tidigare men jag såg ingen rubrik om ämnet så:

När man söker i forumet och kommer till resultatlistan, där man sen klickar in på en tråd som ser lovande ut så går det inte att backa ut till
resultatlistan igen utan att "backa-uppdatera-skicka informationen igen"
och det tycker iaf. jag är lite irriterande, samma på jobbdatorn så det verkar inte bara vara min dator..

Ni kan ju kolla upp detta om lust finnes, jag skulle vara tacksam!
Livet börjar vid 300.. dock tycker inte flugorna det!
Corbalin
Ny vaxad
 
Inlägg: 10
Blev medlem: mån 13 okt 2008, 20:27

Inläggav nosisfun » mån 20 okt 2008, 17:33

felet har varit framme för det flesta vet att server ägaren är informerad jag gör så att jag höger klickar och öppnar trådarna i nytt fönster så slipper man detta problem
mk2 vr6
Användarvisningsbild
nosisfun
Moderator
 
Inlägg: 816
Blev medlem: tis 19 apr 2005, 22:50
Ort: skottorp / jönköping

Inläggav Eriksson » mån 20 okt 2008, 19:12

nosisfun skrev:felet har varit framme för det flesta vet att server ägaren är informerad jag gör så att jag höger klickar och öppnar trådarna i nytt fönster så slipper man detta problem



eller så kan man hålla in shift när man klickar på en länk. (:
Eriksson
VR6 Guide
 
Inlägg: 102
Blev medlem: fre 04 maj 2007, 22:34
Ort: Uppsala/Östervåla

Inläggav Corbalin » mån 20 okt 2008, 19:37

Hmm :P har jag inte tänkt på att man kan göra.. e ju faktiskt rätt enkelt!
Tack för tipset ;)
Livet börjar vid 300.. dock tycker inte flugorna det!
Corbalin
Ny vaxad
 
Inlägg: 10
Blev medlem: mån 13 okt 2008, 20:27

Inläggav Eriksson » mån 20 okt 2008, 21:26

Men varför blunda för problemet ? Ingen som är haj på data som vet vad de kan vara för fel ? Som kan fixa felet ?
Vw Golf Syncro -97

Felsöker Vag-Com i norra Uppland.
Eriksson
VR6 Guide
 
Inlägg: 102
Blev medlem: fre 04 maj 2007, 22:34
Ort: Uppsala/Östervåla

Inläggav eMiL » mån 20 okt 2008, 22:45

Jag tycker att det är lättare att klicka "öppna i ny flik" än att hålla på att trycka fram och tillbaka.

Så för mig spelar det inte så stor roll ifall "back funktionen" fungerar :)
VW Golf MK4 R32 2003
Audi RS3 2016
Användarvisningsbild
eMiL
Moderator
 
Inlägg: 1979
Blev medlem: lör 16 sep 2006, 20:38
Ort: Göteborg

Inläggav Ronnie Mattsson » tis 21 okt 2008, 08:34

Undrar verkligen om det är ett "fel" .
Skulle tro att sökningen är dynamisk, mao ligger i minnet på servern x minuter bara, backar man då tillbaka har inte servern detta kvar och skickar tillbaka rutan som dyker upp.

Har alla gånger att göra med att minska belastning på servern om min tanke stämmer.

Birra kan säkert svara exakt på detta.

För övrigt gör jag alltid som skrivits tidigare, öppna i nytt fönster alt. flik, fast ovanligt att jag söker här :roll:
Användarvisningsbild
Ronnie Mattsson
Site Admin
 
Inlägg: 1165
Blev medlem: sön 27 feb 2005, 21:24
Ort: Sorunda

Inläggav Birra » tis 21 okt 2008, 10:00

hmmm, alltså jag har inte detta problem på någon av mina maskiner.
Kör både linux och windows.
Ingen av mina browsers(ie/firefox) ger mig problem med det som beskrivs...
Det kan eventuellt ha att göra med php session timeout värden, men man vill inte hålla en php session igång för länge heller, då det som ronnie säger lastar servern i onödan.
Visst kan man ställa upp sessions värdena, men som sagt detta är inget problem som jag har med mina datorer.
Vilket gör att jag kan inte felsöka det heller då jag inte finner något faktiskt fel.

Men visst kan jag tweaka php.ini på servern, ska läsa lite på phpbb hemsida om detta verkligen är ett issue som ligger på server nivå.
V8 är alltid en V8...
Birra
*Donator*
 
Inlägg: 109
Blev medlem: ons 12 okt 2005, 21:27
Ort: Karlstad


Återgå till Respons / Om VR6.nu

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster

cron